Gelen son dakika haberi dünyayı şoka soktu.

Rusya'nın şok açıklaması

Ölüler ordusu! Rusya’dan akıl almaz plan…

Gelen son dakika haberi dünyayı şoka soktu. Rus lider Putin’in en güvendiği isimlerden Rusya Savunma Bakanı, Sibirya’da bulunan donmuş mezarlıklardaki antik savaşçıları kopyalayacaklarını açıkladı.

Göçebe savaşçıların çoğu zaman atlarıyla birlikte gömüldüğü antik Tunnug mezar alanı, Tuva’daki Krallar Vadisi olarak bilinen bir bölgede bulunuyor.

65 yaşındaki Şoygu, üç yıl önce burada Rus-İsviçre arkeolojik kazılarını başlattığında, kazıların ruhları kızdırmamasını sağlamak için modern bir şaman bile hazır bulundurdu.

Savunma Bakanı, Çarşamba günü Putin’in de uzaktan katıldığı Rus Coğrafya Derneği’nin bir oturumunda şunları söyledi: “Tabii ki, organik maddeyi bulmayı çok istiyoruz.”

Şoygu, Zvezda TV tarafından yayınlanan bir yayında “Bundan sonra ne çıkacağını anladığınıza inanıyorum” dedi.

Mezarlar donmuş topraktaydı ve bilim insanlarına göre organik madde orada muhafaza edilmiş halde duruyor. Şoygu, “Oraya zaten birkaç kez gittik, bu büyük bir uluslararası sefer. Pek çok şey onaylandı ancak daha yapılacak çok şey var.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks