Filipinler’in güneyindeki Mindanao adasının Davao kenti yakınlarında deprem.

Ülke şokta! 06.39'da vurdu

Ülke şokta! 06.39’da vurdu.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Filipinler’in güneyindeki Mindanao adasının Davao kenti yakınlarında büyüklüğü 6.9 olarak açıklanan depremin büyüklüğünün 7 olarak revize edildiğini duyurdu.

Pasifik Tsunami Merkezi, deprem bölgesinin 300 kilometre çevresinde tehlikeli tsunami dalgalarının olabileceği uyarısında bulundu ancak yaklaşık 1 saat sonra tehlikeli tsunami dalgalarının olabileceğine ilişkin uyarısını kaldırdı.

Tombik

Türkiye saati ile 06.39’da meydana gelen ve merkez üssü Pondaguitan olan depremin, yerin 60,1 kilometre altın gerçekleştiği belirtilirken, henüz ölü ve yaralı sayısına ilişkin açıklama yapılmadı.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, deprem bölgesinde tehlikeli tsunami dalgalarının olabileceğine ilişkin uyarısını kaldırdı. Filipinler Volkan ve Sismoloji Enstitüsü de depremin 7.1 büyüklüğünde, yerin 49 kilometre altında gerçekleştiğini duyurdu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks