Ermenistan ordusu, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin “ivedilikle istifa etmesini” istedi.

Siyasi kriz bu noktaya nasıl geldi?

Ermenistan’da ordu Başbakan Paşinyan’ın istifasını istedi: Siyasi kriz bu noktaya nasıl geldi?

Ermenistan ordusu, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin “ivedilikle istifa etmesini” istedi. Paşinyan ise Facebook üzerinden yaptığı canlı yayında ordunun “darbe girişiminde” bulunduğunu belirterek, halkı hükümete destek vermek için Erivan şehir merkezinde toplanmaya çağırdı.

Ermenistan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ermenistan Başbakanı ve hükümeti, Ermeni ulusu için kritik önem taşıyan mevcut kriz durumuyla ilgili makul kararlar alabilecek durumda değildir” denildi.

Açıklamada, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin “görevdeki yetkililerin ordunun itibarını sarsmayı amaçlayan saldırılarına hoşgörü göstermeyeceği” vurgulandı.

Paşinyan ise hükümete destek gösterilerinde bulunmak üzere halkı başkent Erivan’daki Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmaya çağırdı.

Paşinyan ayrıca, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Onik Gasparyan’ı da görevden aldı.

Yaşanan bu son gelişmeler, Ermenistan’ın geçen yılın sonlarında başlayan çatışmaların ardından Dağlık Karabağ’da 30 yıla yakın bir süredir işgal altında tuttuğu toprakların önemli bir kısmından geri çekilmeyi kabul etmesiyle başlayan siyasi krizin devamı niteliği taşıyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks