Dynamic Manta 2021

NATO'nun "Dynamic Manta 2021" tatbikatı başladı.

NATO’nun “Dynamic Manta 2021” tatbikatı başladı.

NATO’nun denizaltı savunma harbine yönelik hava, su üstü ve deniz altındaki iş birliğini geliştirmek ve savaşa hazırlık kapsamında eğitim amacıyla düzenlediği “Dynamic Manta 2021” tatbikatı başladı.

NATO Deniz Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sicilya Adası’nın doğu kıyılarında bu yıl 21’incisi icra edilmeye başlanan tatbikata, ABD, Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, İspanya, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere toplam 8 ülke katılıyor.

Açıklamada, Dynamic Manta tatbikatının amacının, tüm katılımcılara denizaltı savunma ve su üstü harbi becerilerinde birlikte çalışabilirliklerini ve yeterliliklerini artırmak için zorlu bir savaş eğitimi sunmak olduğu belirtildi.

Tatbikat boyunca her su üstü gemisi farklı denizaltı savaş operasyonlarını idare etme fırsatına sahip olacak ve buna karşın denizaltılar da su üstü gemiler ve hava araçlarıyla koordineli şekilde hedeflerini yakalanmadan avlamaya çalışacak.

Tatbikata, 8 ülkeden 5 su üstü gemisi, 5 denizaltı, 5 deniz karakol uçağının yanı sıra Fransız uçak gemisi Charles De Gaulle ve görev grubunun da katılacağı bilgisi paylaşıldı.

Detaylar, Haber Linki

Ekonomi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks