Durup Dururken Sarhoş Olan İnsanlar!

Otomatik Mayalama Sendromu: Alkol Almadan...

Otomatik Mayalama Sendromu: Alkol Almadan, Durup Dururken Sarhoş Olan İnsanlar!.

Oto-mayalama Sendromu (ya da mide fermentasyonu sendromu), midesinde aşırı miktarda S. cerevisiae mantarı bulunan kişilerde görülen sıra dışı bir hastalıktır. Bu aşırı düzeyde mantarlanma dolayısıyla şekerli yiyecekler tüketme sonrasında kişilerin midesi içerisinde fazladan alkol üretilmektedir. Bu, kişinin durup dururken sarhoş olmalarına neden olmaktadır.

İngiltere’den Bir Vaka

Tombik

Örneğin İngiltere’deki bir vakada, 34 yaşındaki Teetotal Matthew isimli bir hastanın 20 senedir bu hastalıktan muzdarip olduğu; ancak tespit edilemediği fark edilmiştir. Bu durumda şahıs, okulda bile durup dururken sarhoş olabilmektedir. Ailesi hastalığını tespit etmek için toplamda 50.000£ harcama yapmış ve nihayetinde sorunu anlayabilmiştir. Tabii sorun ortaya çıkana kadar, neden sürekli sarhoş olduğu, okulu astığı, psikolojinin anormal olduğu anlaşılamamış, sayısız psikiyatrist teşhis koyma girişiminde bulunmuştur. Nihayetinde bir kan testinde yüksek etanol ve diğer alkollü bileşikler bulununca, ince bağırsak kültüründen elde edilen bakteriyel büyüme ile birleştirilince bunun sıra dışı bir hastalık olduğu anlaşıldı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks