Dünya’nın ikiz kardeşi olarak anılıyor. Ay’dan sonra gökyüzündeki en parlak nesne.

Dünya’nın ikizi Venüs’ün gizemleri.

Dünya’nın ikiz kardeşi olarak anılıyor. Ay’dan sonra gökyüzündeki en parlak nesne. Bu yüzden sabah veya akşam yıldızı gibi isimlerle anılıyor. Venüs’ten bahsediyoruz. Ancak bu gezegen hâlâ bilinmeyenlerle dolu.

Venüs, Güneş’e yakınlığı, büyüklüğü, yapısı ve kütlesi açısından Dünya’nın ikiz kardeşi olarak anılır. Güneş Sistemi’nde bize en yakın olan bu gezegen, Dünya gibi yaşama uygun bir gezegen olmaktan çok uzaktır.

Tombik

Venüs, 462 C ortalama sıcaklık ile Güneş Sistemi’nin en sıcak gezegenidir. Bu, atmosferinin yüzde 96’sını oluşturan yoğun karbondioksit gazının yaptığı sera etkisinden kaynaklanmaktadır. Venüs’ün yüzeyindeki basınç, Dünya’dakinin 92 katı, yani 900 metre deniz dibindeki basınç kadardır. Böyle koşullar altında, akıllı yaşamın ortaya çıkması imkânsızdır.

Sülfürik asit taşıyan yoğun bulutlarla kaplı olan Venüs’ü teleskopla görmek mümkün değildir; bundan dolayı hakkındaki bilgimiz, uydular aracılığıyla ve ancak yakın zamanlarda gelişmiştir.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks