Dünyanın her tarafında öğretmenler, toplumun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır.

İyi ki varsınız.

Atatürk, 24 Kasım’ı “Dünyanın her tarafında öğretmenler, toplumun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır” diyerek öğretmenlere armağan etmişti. Hak ettikleri saygıyı bir türlü göremeyen Türkiye’nin saygın öğretmenleri fedakarlıklarıyla Atatürk’ü haklı çıkarmaya devam ediyor.

Bursalı Ayşegül Havuz (23), 2 yıl önce atandığı Bitlis İçgeçit Köyü İlkokulu’nun tek öğretmeni.

Tombik

Evine, 20 kilometre uzaktaki okuluna geldiğinde ilk işi; öğrenciler üşümesin diye odun kırıp, kömür taşıyıp sınıftaki sobayı yakmak oluyor.

Ayşegül Öğretmen, “soba yakmayı burada öğrendim. Şartlar zor ama mesleği seviyorum” diyor.

İzmir Çetin altan Mesleki ve Teknik anadolu Lisesi’nde okuyan 16 yaşındaki Samet Karaköse kas hastalığı nedeniyle yürüyemiyor.

Fizik Öğretmeni Birol Danışman (56), 3 yıldır samet’i kendi aracıyla her gün evinden alıp okula getiriyor ve aynı şekilde geri götürüyor. Öğretmen arabaya indirip bindirirken öğrencisini kucağında taşıyor.

Diyarbakır Kulp’taki ilkokulun tek öğretmeni olan Muhammet Demir (24), kalacak lojman olmadığı için müdür odasında yatıp kalkıyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks