Dünyanın en lüks ve gösterişli özel sığınakları, isyanlara ve saldırılara karşı korunaklı.

Dünyanın sonu İçin İnşa Edilen Yer altı Gökdelenleri

Dünyanın sonu İçin İnşa Edilen Yer altı Gökdelenleri.

Dünyanın en lüks ve gösterişli özel sığınakları, isyanlara ve saldırılara karşı korunaklı.

Dünyanın dört bir yanında süren salgın endişesinin yanı sıra ayaklanmalar, seller, nükleer çatışma senaryoları, yangınlar, saldırılar ve toplu katliamlarla ilgili korkutucu haberler yayılmaya devam ediyor. Bunların hepsi dünyanın sonunun yaklaştığına dair anlatıları besliyor. Aynı zamanda bireylerde genel bir kaygı ve yoğun bir tehlike duygusu yaratırken tüm bu tehditlerin dışında kalan bir yerde kendini koruma ve güvence altına almanın yollarını bulma ihtiyacını da doğuruyor.

Bu nedenle hükümetlerin birçoğu potansiyel tehditlere hazırlık olarak olası isyan ve saldırılardan korunaklı barınakları ve patlamalara karşı dirençli tünelleriyle övünüyor.

ABD merkezli Daily News gazetesine göre yaklaşık 4 milyon ABD’li özellikle koronavirüs salgınının patlak vermesinden sonra dünyanın sonunun yaklaştığını düşündükleri için yakıt varillerini, yüzlerce kilo yiyecek ve büyük silah depolarını doldurarak en kötü senaryo için hazırlanmış halde.

Söz konusu gelişmeler, eski bir kamu inşaat müteahhidi ve gayrimenkul geliştiricisi olan ABD’li Larry Hall’u, bu gelişmekte olan pazara yatırım yaparak toprak altında özel barınakları olan sağlamlaştırılmış apartmanlar inşa ederek ABD’li zenginlerin gereksinimlerini dünyanın sonuna kadar güvence altına almak gibi ilginç düşüncelere sevk etti. Dünyanın en lüks ve gösterişli yapıları olarak nitelendirilen bu sitelere Survival Condo Apartmanları deniyor. Yazar Bradley Garrett söz konusu yapıları İngiliz gazetesi The Guardian’da yayınlanan bir haber için araştırdı.

Bir füze deposu

Soğuk Savaş sırasında ABD hükümetinin füze deposu olarak kullanılan aparmandaki daireler, 1960’ların başında yaklaşık 15 milyon dolarlık bir maliyetle inşa edildi. Nagazaki’ye atılan bombadan 100 kat daha güçlü bir nükleer saldırıdan korunmak için inşa edilen 72 binadan sadece biriydi.

Detaylar Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks