Dünya’daki insan yaşamının aniden sona erebileceğini hayal etmek.

Bir Kıyamette Türümüzün Devamı için En Az Kaç İnsan Gerekir?

Bir Kıyamette Türümüzün Devamı için En Az Kaç İnsan Gerekir?

Topyekün nükleer savaştan dev bir asteroit çarpmasına kadar, Dünya’daki insan yaşamının aniden sona erebileceğini hayal etmek zor değil. Ancak hayatta kalanların olduğunu varsayarsak, türümüzün devam etmesi için kaç kişi gerekir?

Kısa cevap: duruma göre değişir. Farklı felaketler, hayatta kalan insan popülasyonlarının katlanarak artabilmesi için farklı kıyamet günü koşulları yaratır.

Örneğin, bir nükleer savaş, radyasyona maruz kalmanın yanı sıra, hayatta kalanların dondurucu yaz sıcaklıkları ve küresel kıtlıkla karşı karşıya olduğu nükleer bir kışı tetikleyebilir. Bununla birlikte, bu koşullardan bazılarını bir kenara bırakıp nüfus büyüklüğüne odaklanırsak, olması gereken asgari sayı, bugün yaşayan yaklaşık 7,8 milyar insana kıyasla muhtemelen çok daha az.

Oregon’daki Portland Eyalet Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden Cameron Smith, “Nüfus sayısı yüzlerdeyken, muhtemelen yüzyıllarca hayatta kalabilirsiniz. Ve bu türden birçok küçük popülasyon, yüzyıllar ve belki de binlerce yıldır hayatta kaldı.” diyor.

(Bir Milyon Yıl İçinde İnsanlar Neye Benzeyecek?)

Smith’in erken dönem insan uygarlıkları ve uzay kolonizasyonu üzerine araştırması, ona kıyametten kurtulma umutlarımız hakkında oldukça iyi bir fikir veriyor. Neredeyse tüm yiyeceklerini ithal ettikleri ve elektriğe büyük ölçüde bağımlı oldukları için, küresel medeniyetin parçalanması durumunda büyük şehirlerin en savunmasız olacağını düşünüyor. Bu nedenle, hayatta kalan popülasyonlar, kaynak bulmak için büyük olasılıkla dağılacak.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks