Dolar kuru her 1 kuruş yükseldiğinde bunun hazineye maliyeti 2 yıl önce 896 milyon lira.

Hazine son 2 yıldır dövizle borçlanıyor.

Kur arttığı için para kazandığını zannedenlere kötü haber: Hazine son 2 yıldır dövizle borçlanıyor.

Dolar kuru her 1 kuruş yükseldiğinde bunun hazineye maliyeti 2 yıl önce 896 milyon lira olurken artık 1,2 milyar lira oluyor. Çünkü Albayrak yönetimindeki Hazine son 2 yılda dövizle borçlanmayı kolay buldu ve tercih etti. Bugün merkezi yönetimin 119,5 milyar dolar değerinde döviz cinsinden borcu var.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak her fırsatta kamu borçluluğunun ne kadar düşük olduğunu anlatıp duruyor. Öte yandan başında bulunduğu bakanlığın resmi verileri Albayrak’ın görev süresi boyunca kamu borçluluğunun katlandığını ortaya koyuyor. Sadece merkezi yönetimin 30 Haziran itibariyle toplam borcu toplam borcu 1 trilyon 631 milyar 217 milyon liraya çıkmış durumda.

(Kısaca 1,63 trilyon lira) Okumakta dahi zorlanılan bu borç tutarının bu denli artmasının temel nedeni ise Hazine’nin döviz cinsi borçları. Döviz yukarı yönlü hareket ettikçe Hazine’nin de toplam borcu böylece katlanıyor. Kur riskini gören özel kesim ve yurttaşlar mümkün olduğunca döviz borçlarını azaltıp mümkünse döviz aldıysa da Hazine özellikle Albayrak döneminde dövizle borçlanmayı tercih etti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks