Doğru Mu adında bir doğrulama platformunun kurulacağını açıkladı.

Uzmanlar 'Doğru Mu' için ne diyor?

Cumhurbaşkanlığı doğrulama platformu kuruyor: Uzmanlar ‘Doğru Mu’ için ne diyor?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Doğru Mu adında bir doğrulama platformunun kurulacağını açıkladı.

Uzmanlar ise doğrulama platformlarının temelinde şeffaflık ve bağımsızlık kriterlerinin olduğunu, hükümet tarafından kurulan bir kuruluşun bunu yerine getiremeyeceği görüşünde.

Doğrulama platformlarının sayısı, Türkiye’de son yıllarda dünyadakine paralel olarak arttı.

En son Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Doğru Mu adında bir doğrulama platformunun kurulacağını açıkladı.
Devlete bağlı bir doğrulama platformunun kurulduğu tek ülke Türkiye değil.

Ancak uzmanlar, doğrulama platformlarının temelinde şeffaflık ve bağımsızlık kriterleri olduğu için bu durumun bilgi kirliliğinin artmasına yol açabileceği görüşünde.

ABD merkezli The International Fact-Checking Network (Uluslararası Doğruluk Kontrolü Ağı) Direktörü Baybars Örsek’e göre böyle bir platformun kurulması, Türkiye’de medya ve siyasi atmosferdeki kutuplaşmanın derinliğine dair bir gösterge.

Sürecin buraya evrilmesinin talihsiz bir durum olduğunu söyleyen Örsek, “Bizim ağımız içinde bulunan doğrulama kurumlarının siyasi aktörlerden bağımsız editoryal çalışmalarını gerçekleştirmelerini, bağımsızlık ve şeffaflık kriterlerine uymalarını savunuyoruz. Hükümetlerin bu tarz projelerinde bunun karşılanması pek mümkün değil” diyor.

Detaylar, Haber Linki

En Son Sosyal Haberler

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks