Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü kabusu geçmek bilmiyor..

Corona virüsü: Tablo karamsar! Acı gerçek ortaya çıktı.

Corona virüsü: Tablo karamsar! Acı gerçek ortaya çıktı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü kabusu geçmek bilmiyor… Aralık 2019’da başlayan ve haftalar içerisinde dünyayı etkisi altına alan Covid-19, küresel ölçekte 198 ülke ve bölgeye sirayet etmiş durumda… Virüs dünyada 21 bin 300’e yakın ölüme sebep oldu ve her geçen dakika bu sayı artıyor. Türkiye’de de tablo giderek ağırlaşıyor. 25 Mart corona virüsü bağlamında ülkemizde en çok ölümün yaşandığı ve en çok vakanın tespit edildiği gün oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve ölü sayısının 59’ya yükseldiğini duyurdu. Türkiye’de test yapılan şüphelilerin yüzde 7,97’sine corona virüsü tanısı koyuldu. Türkiye corona virüsünden en çok ölümün yaşandığı 15’inci ülke konumunda.

Türkiye’de ilk corona virüsü vakası, 10 Mart’ta tespit edildi. Bu gelişmeyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Mart’ta gece yarısı 01.00’de duyurdu. 12 Mart’ta açıklanan bir vakayla toplam sayı ikiye yükseldi. Bu rakam 13 Mart’ta beşe, 14 Mart’ta altıya, 15 Mart’ta 18’e, 16 Mart’ta 47’ye çıktı.

Tombik

Türkiye’de vaka sayısı 17 Mart’ta 98’e ulaşırken, ilk ölüm haberi de aynı gün geldi. 18 Mart’ta ölü sayısı ikiye, vaka sayısı ise 191’e yükseldi.

İLK ÖLEN AYTAÇ YALMAN OLDU

19 Mart’ta tablo ağırlaşmaya başladı. Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dörde, vaka sayısı 359’a çıktı. 15 Mart’ta hayatını kaybeden eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’ın (80) corona virüsü sonucu hayatını kaybettiği de 19 Mart’ta kesinleşti. Dolayısıyla Türkiye’de corona virüsünden ilk ölümün 15 Mart’ta yaşandığı ortaya çıktı.

20 Mart’ta ölü sayısı dokuza, vakalar ise 670’e yükseldi. 21 Mart o güne dek en fazla ölümün açıklandığı tarih oldu. 12 kişi daha hayatını kaybetti ve ölü sayısı 21’e çıktı. Vaka sayısı 947 olarak açıklandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks