Çağın hastalığı olarak görülen depresyonun sebepleri arasında yediğimiz besinler de yer alıyor.

Depresyon nedir? Depresyonu tetikleyen gıdalar nelerdir?

Depresyon nedir? Depresyonu tetikleyen gıdalar nelerdir?

Çağın hastalığı olarak görülen depresyonun sebepleri arasında yediğimiz besinler de yer alıyor. Gün içinde tükettiğimiz birçok gıda, mutluluk hormonu olarak adlandırılan serotonini düşürerek bireyleri depresyona itiyor.

Günlük hayatta tükettiğimiz birçok gıda, vücudumuza tahmin edildiğinden daha fazla etki ediyor. Yediğimiz bazı besinler bize kendimizi iyi hissettirirken bazı besinler ise bizi mutsuz, bitkin ve depresif hale getirebiliyor. Özellikle bazı gıdalar, günümüz insanının en büyük psikolojik hastalığı olarak kabul edilen depresyonu tetikliyor, ayrıca başka hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Peki kişinin hem duygu durumunu etkileyen hem günlük yaşamını etkileyen depresyon nedir, depresyonu tetikleyen gıdalar nelerdir?

DEPRESYON NEDİR? BELİRTİLERİ NELERDİR?

Majör depresif bozukluk olarak da adlandırılan depresyon, süreklilik arz eden üzüntü ve ilgi kaybına neden olan bir duygu durum bozukluğu olarak adlandırılıyor. Bireyin nasıl hissettiğini, nasıl düşündüğünü ve nasıl davrandığını olumsuz etkileyen depresyon, tedavi edilebiliyor. Genellikle 20’li veya 30’lu yaşlarda başlayan depresyon, her yaşta ortaya çıkabiliyor. Araştırmalara göre erkeklere oranla, kadınlara çok daha fazla depresyon teşhisi konuluyor.

Depresyon çeşitli duygusal ve fiziksel belirtilere yol açabiliyor. Depresyonlu kişilerde evde ve işte görevlerini yerine getirme yeteneği azalmış oluyor. Depresyon nöbeti sürecinde kendini gösteren bazı belirtiler, gün içinde sürekli bir hal alabiliyor.

Detaylar, Haber Linki

Yazarlar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks