Başbakan Yardımcısı Şimşek, ABD’nin küresel ticaret savaşını başlatacak noktada hareketler.

Mehmet Şimişek konuştu: ABD’nin adımları savaş başlatacak cinsten.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, ABD’nin küresel ticaret savaşını başlatacak noktada hareketler yaptığını söyleyerek, bunun dünya ekonomisi açısından çok sıkıntılı bir durum olduğunu açıkladı.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret savaşları söylemleri ile ABD’nin çelik ve alüminyum ithalatına getireceği ek gümrük vergilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, küresel ticaret savaşlarının arifesinde bulunulduğunu, korumacılığın küresel kriz sonrası arttığını fakat dünyanın şimdi yeni bir seviyeye çıkmanın eşiğinde olduğunu söyledi.

Tombik

Kanal 7’de gündeme ilişkin soruları cevaplayan Şimşek, “Küresel kriz ile birlikte dünyada gelir dağılımı bozuldu. Küresel kriz sonrası 3-4 yıllık dönemde büyümenin neredeyse yüzde 95’i en zengin yüzde 1’e gitti. Bu beraberinde popülizmi getirdi.” şeklinde konuştu.

Küresel krizin artçı şoklarının halen göründüğünü dile getiren Şimşek, “Dünya neredeyse bir demokratik resesyona, durgunluğa doğru gidiyor.” dedi.

Şimşek, küreselleşmenin zirveyi gördüğüne, korumacılık ile birlikte aşağı yönlü bir trend içerisine girildiğine işaret ederek, Trump’ın ek gümrük vergisi açıklamalarına Çin ve Avrupa’nın “bu karşılıksız kalmaz” dediklerini belirtti. ABD tarafından da bunun üzerine yeni bir ticari tehdit geldiğini ifade eden Şimşek, bu gelişmeye bakıldığında ticaret savaşının aslında fiilen başlamış durumda olduğunu kaydetti.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks