Bad Rabbit adlı yeni fidye yazılımı, başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere Avrupa genelinde hızla yayılıyor.

Bad Rabbit: Avrupa’yı kasıp kavuran tehlike.

Bad Rabbit adlı yeni fidye yazılımı, başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere Avrupa genelinde hızla yayılıyor. Türkiye’yi de etkisi altına alan bu yeni tehdide dair Sophos Araştırma Birimi Yöneticisi Chester Wisniewski’nin analizini ve korunmaya yönelik tavsiyelerini sizlerle paylaşıyoruz.

Geçtiğimiz dönemde WannaCry ve Petya fidye yazılımlarının neden olduğu zararın ardından, benzer yöntemleri kullanan yeni tehditlerin ortaya çıkması an meselesiydi. Dünya şimdi de Bad Rabbit adı verilen yeni bir fidye saldırısının tehdidi altında. Sahte bir Adobe Flash Player yükleme dosyası aracılığıyla sistemlere bulaşan Bad Rabbit’e dair ilk raporlar Doğu Avrupa, özellikle Rusya ve Ukrayna bölgesinde yoğunlaşıyor.

Tombik

Bu saldırıyı normal fidye yazılımlarından daha tehlikeli yapan, e-posta ekleri veya saldırıya açık web eklentileri yerine organizasyon içinde solucan mantığıyla yayılabilmesi. Bu, fidye yazılımının organizasyondaki herhangi bir bilgisayara bulaşması halinde, ağ üzerindeki güvenlik açığına sahip diğer bilgisayarlara herhangi bir dosya indirmeye gerek kalmadan, otomatik olarak bulaşabileceği anlamına geliyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks