Babür Camii için protesto gösterisi düzenleyen Müslümanlar.

Babür Camii’nin yerine yapılacak tapınağın temel atma törenine katılacak.

Hindistan Başbakanı Modi, Babür Camii’nin yerine yapılacak tapınağın temel atma törenine katılacak.

Babür Camii için protesto gösterisi düzenleyen Müslümanlar

Hindistan’da tarihi Babri Camisi’nin yerine inşa edilmesi planlanan Hindu tapınağının temel atma törenine Hindistan Başbakanı Nerandra Modi de katılacak.

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Uttar Pradeş eyaletinin Ayodhya kentinde, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babür Camii arazisiyle ilgili davada geçtiğimiz kasım ayında Hindular lehine karar vermişti.

Mahkeme, 1992 yılında radikal Hindular tarafından yıkılan Babür Camii’nin bulunduğu alanın bir Hint tapınağı inşa edilmek üzere Hindulara verilmesi, bunun karşılığında şehirde Müslümanlara cami inşa etmeleri için yaklaşık beş dönümlük başka bir arazi tahsis edilmesi yönünde karar vermişti.

İnşaatın temelleri törenle atılacak

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin katılacağı bir tören ile Hindu tapınağının inşaatı başlayacak. Tören ise nüfusun büyük bir kısmının Müslüman olduğu Keşmir’in yarı özerkliğinin tartışmalı olarak iptal edilmesinin ilk yıl dönümü olan 5 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Yerel basında çıkan haberlere göre Modi, 40 kilogram ağırlığında gümüş bir tuğla koyacak. Ganj nehrinden gelen kutsal su ve dört ana Hindu türbesinden alınan kutsal toprak ritüellerde kullanılacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks