Uluslararası Avcılar Sempozyumu dün başladı.

İstanbul’a bir uyarı daha: Tehlike haritası 22 yıllık.

Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği iki günlük Uluslararası Avcılar Sempozyumu dün başladı. Sempozyumda Deprem Tehlike Haritası’nın 22 yasında olduğuna dikkat çekildi. Haritanın yenilendiğine ancak bakanlıkta beklediğine dikkat çeken bilim insanları, “Gökdelenler deprem yönetmeliksiz yapılıyor” dedi.

Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği iki günlük Uluslararası Avcılar Sempozyumu dün başladı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, sempozyumda yaptığı konuşmada, Marmara Bölgesi’nin hareketli bir yer olduğunu belirterek, “Büyük bir depremle karşılaşacağız. Buna hazırlanmamız lazım” dedi. Eyidoğan, “Marmara Denizi çevresinde deprem enerjisi birikiyor. Bunun önümüzdeki 20-30-40 yıl içinde olma olasılığı giderek artıyor, 7 ve daha büyük bir depremle karşılaşma olasılığı çok yüksek” dedi.

Tombik

Avcılar’ı ele alacağız

Avcılar’daki Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Bütün yollar Avcılar’dan geçer” adlı sempozyumun açılış konuşmasını yapan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, “Biz bugün burada Avcılar’ımızı dünden bugüne ele alacağız. Onun demografik yapısı bir tarafa arkeolojik, doğal, yeraltı ve yerüstü kaynaklarını iki gün boyunca konuşacağız. Bütün yollar Avcılar’dan geçer diyoruz. Bu uluslararası bir sempozyum, dünyada herkesin diline yerleşeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Kentler yarışacak

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks