ATAK, stratejik İHA ve HÜRKUŞ’un motor ihtiyacını karşılayacak olan Türkiye.

ATAK, İHA ve HÜRKUŞ'un motor ihtiyacı karşılanacak.

ATAK, İHA ve HÜRKUŞ’un motor ihtiyacı karşılanacak: Görücüye çıktı.

ATAK, stratejik İHA ve HÜRKUŞ’un motor ihtiyacını karşılayacak olan Türkiye’nin ilk milli turboşaft motoru görücüye çıktı. Proje ile kazanılan kabiliyetlerin üzerine gerekli teknolojik eklemeler yapılarak ihtiyaç duyulan sürelerde Türkiye’nin Milli Eğitim-Savaş Uçağı T/FX’in de uçak motorunun geliştirilmesi sağlanacak.

Türk savunma sanayisi yerli ve milli üretimleriyle göz doldurmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı, özgün helikopterimiz T625’e yerli motor geliştirme projesinde, motorun ana kalbini oluşturan çekirdek motorun ön prototip imalatının tamamlandığını ve ilk ateşlemenin başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Tombik

Özgün Helikopterimiz T625’e yerli motor geliştirme projesinde, motorun ana kalbini oluşturan çekirdek motorun ön prototip imalatı tamamlandı ve ilk ateşleme başarıyla gerçekleştirildi.

TURBOŞAFT MOTOR GELİŞTİRME PROJESİ

Türkiye’nin son dönemde başlattığı ve devam etmekte olan Özgün Hafif Genel Maksat, ATAK, Türk Genel Maksat Helikopteri gibi projelerde, itki sistemleri yurt dışı kaynaklardan tedarik edilmektedir. Turboşaft Motor Geliştirme Projesi (TMGP) ile bu projelerin en önemli bileşenlerinden motor sistemlerinin de yerlileştirilmesi ve bu projelerin yerlilik oranları arttırılırken dışa bağımlılıklarının azaltılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda Turboşaft Motor Geliştirme Projesi 07 Şubat 2017 tarihinde resmi olarak başlatılmıştır.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks