Artvin Dereiçi köyünde dün öğle saatlerinde bir evde başlayan yangın…

24 yılda 3 kez yandığı ortaya çıktı.

Artvin’de küle dönen köyün son 24 yılda 3 kez yandığı ortaya çıktı.

Artvin Dereiçi köyünde dün öğle saatlerinde bir evde başlayan yangın çevre evlere de sıçradı. Ekiplerin müdahalesine yardım eden köylülerle birlikte yangın 3 saatte söndürüldü. Toplamdan 35 bina, 60 civarında hane ve çok sayıda baraka ve ahırın küle döndüğü felaketin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Küle dönen köydeki yangın faciasının ilk olmadığı, son 24 yılda 3 büyük yangının yaşandığı öğrenildi.

200 haneli köy merkezinde Çarşamba günü saat 14.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle bir evde yangın çıktı.

Çıkan yangın kısa sürede rüzgar nedeniyle çevredeki evlere sıçradı. Çoğunluğu ahşap olan evlerdeki yangının mahalledeki diğer evlere de sıçraması ile 35 bina ve 60 civarında hane ile çok sayıda baraka ve ahır yandı.

3 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanın da telef olduğu yangına Artvin ve Yusufeli Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman İşletme Şefliği’nin arazözleri ile müdahale edilirken, köy halkı da çalışmalara destek verdi. 3 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks