Ankara’da 100 kişinin öldüğü Gar Katliamı davasının gerekçeli kararı açıklandı.

Gar katliamında ihmali görmediler.

Gar katliamında ihmali görmediler.

Ankara’da 100 kişinin öldüğü Gar Katliamı davasının gerekçeli kararı açıklandı. Gerekçede terör örgütü IŞİD’in eyleminin, insanlığa karşı değil anayasal düzene yönelik suç olduğu ileri sürüldü. İstihbarat raporlarına karşın önlem almayan kamu görevlilerinin sorumluluklarına değinilmedi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 100 kişinin öldüğü Ankara Tren Garı patlamasına ilişkin davada kararın gerekçesini 7 ay sonra açıkladı. Gerekçede, IŞİD’in düzenlediği eylemin toplumun bir kesimini hedef alan insanlığa karşı suç olmadığını, örgütün daha çok anayasal düzeni hedef aldığı öne sürüldü. Ceza alan sanıkların katliamı nasıl gerçekleştirdiğinin ayrıntılarıyla anlatıldığı gerekçeli kararda, onlarca istihbarat raporuna karşın önlem almayan kamu görevlilerinin ihmaline ilişkin tek satır değerlendirme yapılmadı. Kararda, Gaziantep’teki IŞİD’in hücre evine girip çıkan ve kimliği belirlenemediği için x-y olarak kodlanan kişiler de görmezden gelindi.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks