Günümüzde bel fıtığından ameliyatsız tedavi yöntemleri ile kurtulmak mümkün

Bel fıtığında ameliyatsız tedavi

Bel fıtığında ameliyatsız tedavi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Kerem Alptekin bel fıtığının ameliyatsız tedavisini sizler için anlattı.

Bel fıtığı kişilerin son derece zorlandığı ve sık sık karşılaşılan sağlık problemi arasında yer almaktadır. Günümüzde bel fıtığından ameliyatsız tedavi yöntemleri ile kurtulmak mümkün. Bel fıtığının ameliyat ile tedavisi riskli olabilmektedir.

Yapılan çalışmalarda kopmuş tabir edilen sekestre diskler % 96 oranında, patlamış tabir edilen ekstrüde diskler yüzde 70 oranında, fıtık olarak tanımlanan protrüde diskler de yüzde 41 oranında fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları sonucunda küçülerek iyileşmektedir.

Ameliyatsız yöntemlerle bel fıtığı tedavileri

Bel fıtığı uygulanacak fizik tedavi ve rehabilitasyon programları ile hastaya zarar vermeden 20-25 günde tedavi edilebilmektedir. Egzersiz, kronik bel ağrısı ve boyun ağrısı tedavisinin temelidir. Doktorunuzun ve fizyoterapistinizin rehberliğinde denemeniz gereken ilk tedavilerden biridir. Egzersizler, spesifik semptomlarınıza ve durumunuza göre uyarlanmalıdır. Evde egzersiz rutinini sürdürmek de başarının büyük bir parçasıdır.

Farkındalık ve meditasyon

Detaylar, Haber Linki

ameliyatsız bel fıtığıbel fıtığı ameliyatbel fıtığı tedavisiDoç. Dr. Kerem AlptekinFizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı