‘Özel ders’ adı altında izinsiz kurulan kurs yerleri.

Dershaneler kapatıldı, ‘kaçak okullar’ açıldı!

Dershaneler kapatıldı, ‘kaçak okullar’ açıldı!

Başkent’in 23 köklü okulunda görev alan eğitimciler, ‘özel ders’ adı altında izinsiz kurulan kurs yerlerinin öğrenciye hiçbir katkı sağlamadığını tespit etti. Bu tarz yerlerin denetlenmesini istedi.

Kapatılan dershanelerin yerini farklı isim ve oluşumlarla yenileri alırken, Ankara’da 23 köklü özel okulun yöneticilerinden oluşan platform, “Kaçak okullar” sorununa çare bulunması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) devreye girmesini istedi. Bakanlık, topu başka bakanlıkların üzerine atarken, 7 yıl önce kapatılan dershanelerin farklı isimlerde eğitim dünyasında yerlerini korudukları ve giderek güç kazandıkları da ortaya çıktı.

EĞİTİM PLATFORMU ÜYELERİ, SÖZCÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

Mirkan Aydın, İbrahim Gündüz ve Gökhan Ünlüer, Eğitim Platformu adına SÖZCÜ Ankara büroyu ziyaret etti. Ankara temsilcimiz Saygı Öztürk’e sorunları anlattı.

“Kaçak eğitim”e dikkat çeken ve bu sorunun giderek büyüdüğünü belirten Eğitim Platformu adına SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulunan Mirkan Aydın, İbrahim Gündüz ve Gökhan Ünlüer, kapatılan dershanelerin “Tüm derslerde faaliyet gösteren özel öğretim kursları”, “ Dershanecilik yapan muhtelif kurslar”, “Özel dersler”, “Kaçak Bürolar” şeklinde fiilen devam ettiğini belirttiler. Bu oluşumların tehlikelerini de bakanlığa sunulan raporda şöyle sıraladılar:

GÜVENLİK, MALİ, AKADEMİK

Güvenlik Yönünden: MEB ataması olmayan, adli sicili meçhul, öğretmenlik ehliyeti taşımayan hatta KHK ile meslekten çıkarılmış kişiler tarafından bu faaliyetler yürütülüyor. Bu durum, ulusal güvenliği tehdit edebilecek derecede yaygınlaştı.

Detaylar, Haber Linki

Teknoloji

dershaneler ne zaman açılacakeğitm platformu üyelerikaçak eğitimkaçak eğitim verenlerkapanan dershaneler