12 öğrenciye 90 puan, 8 öğrenciye 95 puan verildi.

ALES’te en yüksek puanı alan öğrencilere en düşük puan verildi.

ALES’te en yüksek puanı alan öğrencilere en düşük puan verildi.

Gaziantep Üniversitesi’nde yüksek lisans mülakat sınavında, 12 öğrenciye 90 puan, 8 öğrenciye 95 puan verildi. Öğrencilerin listesinin önceden hazırlandığı iddia edildi.

Gaziantep Üniversitesi’nde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nda (ALES) en yüksek puanı alan öğrencilere mülakatta en düşük puan verildi. Şahinbey Belediyesi CHP’li meclis üyesi Hasan Şencan, rektör Arif Özaydın’a seslenerek “Bu mağdur edilen gençlerin umudunu, emeğini, geleceğini çalarak büyük kötülük yapıyorsunuz” dedi. Alınacak öğrenci listesinin önceden hazırlandığı ileri sürüldü.

Gaziantep Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği Mekanik Anabilim Dalı’nın bahar dönemi yüksek lisans mülakatları 25 Ocak tarihinde “Zoom” uygulaması üzerinden online olarak yapıldı. Sonuçlar 29 Ocak’ta açıklandı, buna göre asil olarak yerleşen 12 öğrenciye mülakatta 90 puan verildi. Mülakata katılan 6 öğrenciye 10 puan, 2 öğrenciye de 5 puan verildi.

‘LİSTELER HAZIRDI’ İDDİASI

Bölümdeki akademisyenlerin, mülakattan önce yüksek lisansa hak kazanacak öğrencilerin listesini hazırladığı iddia edildi. Yüksek lisans için mülakata katılanlar arasında 88.4433 puanla en yüksek ALES puanına sahip olan Alperen Kaçmaz’a 5 puan verilmesi dikkat çekti. Yedekte yer alan Kaçmaz, yüksek lisans yapmaya hak kazanamadı.

Detaylar, HAber Linki

Haber

ales en yüksek puanales sonuçlarıeğitim sistemi ile oynayanlareğitimde dönen dolaplargaziandep üniveritesi fen bilimleri