Alman barış araştırmaları enstitüsü BICC’in yıllık endeksine göre İsrail.

İsrail dünyanın en çok silahlanan ülkesi

İsrail dünyanın en çok silahlanan ülkesi.

Alman barış araştırmaları enstitüsü BICC’in yıllık endeksine göre İsrail, dünyada en güçlü silahlanan ülke konumunu 2019’da da korudu. Listede Yunanistan 12’nci ve Türkiye 20’nci sırada yer alıyor.

Bonn merkezli barış araştırmaları ensitüsü BICC’nin yayımladığı Küresel Silahlanma Endeksine göre İsrail 2019’da da dünyanın en güçlü şekilde silahlanan ülkesi olmayı sürdürdü.

Yaklaşık dokuz milyon nüfuslu ülkede askeri harcamalara 2019 yılında 20 milyar dolar harcandı. 169 bin 500 asker ve 465 bin yedek askere sahip ülkede askeri harcamaların GSYİH’daki oranı yüzde 5,3’ü buldu.

İSRAİL’İ ERMENİSTAN TAKİP ETTİ

Endekste İsrail’i Ermenistan, Umman, Bahreyn, Singapur, Suudi Arabistan, Brunei, Rusya, Kuveyt ve Ürdün izliyor. Raporda özellikle Ortadoğu’da uzun süredir gözlemlenen silahlanma eğiliminin sürdüğüne, en çok silahlanan 10 ülkeden 6’sının bölgeden olduğuna işaret ediliyor.

Ülkelerin askeri harcamalarının diğer alanlardaki harcamalara ve gayri safi yurt içi hasılaya (GSYİH) oranı baz alınarak hazırlanan endekste 151 ülke mercek altına alındı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks