Aile Bakanlığı, 2 milyon haneye ‘sosyal yardım kartı’ verildiğini açıkladı.

10 milyon kişi yardıma muhtaç.

Sosyal yardıma muhtaç aile sayısı gün geçtikçe artıyor. Aile Bakanlığı, 2 milyon haneye ‘sosyal yardım kartı’ verildiğini açıkladı.

Bir konutta ortalama 5 kişinin yaşadığı düşünüldüğünde, yardıma muhtaç vatandaş sayısı da 10 milyonu buluyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, 2 milyon haneye sosyal yardım kartı teslim ettiklerini açıkladı. Bakan Kaya, verdiği yanıtta şöyle dedi:

Tombik

“Sosyal yardım faaliyetleri, Anayasa ve ilgili mevzuat çerçevesinde, insan haklarına saygılı ve insan onuruna yakışır bir şekilde sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin yürütülmektedir. Bu kapsamda sosyal yardım alan vatandaşlarımıza hizmetlerin sunumunda ‘insanı merkeze alan’ bir yaklaşımla çeşitli düzenlemeler getirilmiştir. Bu çerçevede; 2 milyon haneye sosyal yardım kartı teslim edilmiş ve konutta ödeme uygulamasına da geçilmiştir.”.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks