AfriCrypt platformu milyarlarca dolar vurgun yaptı.

Bitcoin tarihindeki en büyük dolandırıcılık.

Bitcoin tarihindeki en büyük dolandırıcılık:

3.6 milyar dolar Genç yaşta iki kardeşin kurduğu AfriCrypt kripto para yatırım platformu toplamda 3.6 milyar dolarlık kripto varlık ile ülkeyi terk etti ve yatırımcılar mağdur oldu.

AfriCrypt skandalı

Cape Town şehrinde 2019 yılında 17 yaşındaki Ameer Cajee ve 20 yaşındaki abisi Raees tarafından kurulan AfriCrypt platformu bugüne kadar yatırımcılara yüksek getiri oranları vadederek ilgi çekmişti.

Hızlı bir şekilde yatırımlarını katlamak isteyen yatırımcıların akın ettiği AfriCrypt oldukça büyük bir platform haline geldi. Ne var ki kurucular pek iyi niyetli değildi ve tüm varlıklar ile birlikte ortadan kayboldu.

Nisan ayında siber saldırıya uğradığını iddia eden platform yatırımcılardan sessiz kalmalarını ve fonların güvende olduğunu bildirdi. Ne var ki fonlarına erişim sağlayamayan yatırımcılar avukat tutarak olayın üzerine gitti.

AfriCrypt platformu milyarlarca dolar vurgun yaptı

Kolluk kuvvetlerinin de devreye girmesiyle olay açığa çıktı. Platformun kurucuları toplamda 3.6 milyar dolar değerindeki kripto para yatırımıyla ülkeyi terk etmişti. Kripto paralar da dikkat çekmemek için farklı cüzdanlara veya havuzlara çekilmişti.

Yüksek Mahkeme firmanın varlıklarını tasfiye kararı verdi ve kuruculara 19 Temmuz tarihine kadar süre tanıdı. Bununla birlikte bu insanlar geri dönecek mi veya bilinmiyor. Böylece Bitcoin tarihindeki en büyük dolandırıcılık öyküsü de ortaya çıkmış oldu.

Detaylar, HAber Linki

Dünya

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks