120 bini çocuk 700 bine yakın insanı yoksulluk sınırının altında.

Yer İngiltere

‘Covid krizi İngiltere’de 700 bin kişiyi yoksulluğa sürükledi’.

İngiltere’de bir düşünce kuruluşu tarafından yapılan çalışma, koronavirüs salgınının yol açtığı ekonomik krizin ülkede 120 bini çocuk 700 bine yakın insanı yoksulluk sınırının altına ittiğini ortaya koydu.

Legatum adlı düşünce kuruluşu buna ek olarak, devletin verdiği işsizlik parasına, Nisan ayından itibaren hükümetin salgın nedeniyle ortaya çıkan ek masrafları karşılamak üzere haftada 20 sterlinlik geçici zam yapılmasının bir 700 bin kişiyi yoksulluk sınırının altına düşmekten koruduğunu da kaydediyor.

Çalışma Birleşik Krallık’ı oluşturan İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’da salgınla birlikte yoksullaşanlar da eklendiğinde yoksulluk sınırının altında yaşayanların sayısının nüfusun yüzde 23’üne ulaşarak 15 milyonu aştığını ortaya koyuyor.

Legatum tarafından yapılan araştırmada bağımsız bir kurum olan Toplumsal Ölçüler Komisyonu tarafından geliştirilen yoksulluk kriterleri esas alındı.

Düşünce kuruluşu Legatum’un başkanı ve Muhafazakar Lordlar Kamarası üyesi Philippa Stroud, bulguların “Covidden çıkış planının odağına yoksullukla mücadele konusunda kapsamlı bir stratejinin oturtulması gereğini” açıklıkla ortaya koyduğunu söyledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks