YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve eğitim fakültesi dekanlarının katılımıyla YÖK Konferansı.

Sözleşmeli öğretmen alımında yeni uygulama.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, bundan sonraki süreçte öğretmen adaylarının staj yaptıkları süre içerisindeki etkinliklerini sözleşmeli öğretmen alımı mülakatlarında bir veri olarak almak istediklerini bildirdi.

Tekin, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve eğitim fakültesi dekanlarının katılımıyla YÖK Konferans Salonu’nda düzenlenen Eğitim/Eğitim Bilimleri Fakülteleri ‘nda konuştu.

Tombik

Öğretmen niteliklerinin artırılması konusunda, öğretmen istihdamıyla başlaDekanlar Konseyi Toplantısıyıp hizmet içi eğitime kadar uzanan bir politika zincirini hayata geçirdiklerini anlatan Tekin, bu süreci tanımlamak için “Öğretmen Strateji Belgesi” oluşturduklarını hatırlattı.

Öğretmen istihdamında yeni bir süreç başlattıklarını ve öğretmen atamalarında mülakat sistemini hayata geçirdiklerini dile getiren Tekin, hazırladıkları öğretmenlik mesleği genel yeterlikleri ile ilgili belgeyi de kamuoyuyla paylaştıklarını ifade etti.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks