Yılbaşı gecesi Suriyelilerin Taksim’de ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) bayrağı açarak slogan atması.

Samir Hafez: Bayrak açma provokasyondu.

Samir Hafez: Bayrak açma provokasyondu.

Yılbaşı gecesi Suriyelilerin Taksim’de ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) bayrağı açarak slogan atmasıyla başlayan tepki, sosyal medyada ‘Suriyeliler evine dönsün’ hashtag’iyle protestoya dönüştü. Uluslararası Arap Akademisyenleri Derneği Onursal Başkanı ve Suriye Türkmenleri Meclisi Eski Başkanı Samir Hafez, “Evet Suriyeliler’in bir kısmı evine dönecek ama bir kısmı da kalacak. Dönmek kolay değil” diyor.

Samir Hafez: Bayrak açma provokasyondu‘Taksim’, bir gövde gösterisi miydi, sıradan bir kutlama mı?

Tombik

Bunu araştırdım. Suriyeliler yıllardır, gerek Nişantaşı gerek Taksim’deki kutlamalara katılırdı ama hiçbiri bayrak açmıyordu. Bir sıkıntı olmuyordu. Dikkatimizi çekti, birdenbire bayrak açıldı. Parantez içinde şunu söylemek istiyorum: Bu bayrak, muhalefetin bayrağı değil. Suriye Fransa’dan bağımsızlığını aldığında bu bayrağa karar verildi. Biz bu bayrakla büyüdük. Sinemalarda bile film başlamadan bu bayrağı görürdük. Suriyeli bu bayrağı bilir. Siyah Abbasileri, Yeşil kısmı Emevileri, kırmızı şehit kanını temsil ediyordu. BAAS partisi geldiğinde inadına bir değişiklik yaptı. Bu bayrak Suriye’nin esas bayrağıdır.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks