Türkiye’de bir ilk! 60 yaş üzerine Tazeleme Üniversitesi açılıyor.

Tazeleme Üniversitesi açılıyor.

Türkiye’de bir ilk! 60 yaş üzerine Tazeleme Üniversitesi açılıyor.

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programının dokuzuncu sezonunun yedinci Fark Yaratan’ı, Türkiye’nin 60 yaş üzeri öğrencilere yönelik ilk üniversitesi olan Tazelenme Üniversitesi oldu.

Tombik

Tazelenme Üniversitesi 2014 yılında Prof. Dr. İsmail Tufan öncülüğünde Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kuruldu. Proje, Türkiye’de giderek artan yaşlı nüfusuna yönelik algıyı dönüştürmek ve Türkiye’ye özgü bir yaşlı üniversitesi modeli oluşturmayı hedefliyor.

Tazelenme Üniversitesi öğrencileri, sağlıkla ilgili dersler başta olmak üzere arkeoloji, sosyoloji, ekonomi, güzel sanatlar gibi farklı dallarda eğitim alıyor. Kadın öğrenciler için tamirat ve mekanik, erkek öğrenciler içinse yemek pişirme ve örgü dersleri zorunlu. Üniversite bünyesinde ders veren tüm eğitimciler, projede gönüllü olarak yer alıyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks