Türkiye tarihinde yapılan toplam 69.9 milyar dolarlık özelleştirme.

61.7 milyar doları AKP döneminde gerçekleşti.

Ne var ne yok sattılar.

Türkiye tarihinde yapılan toplam 69.9 milyar dolarlık özelleştirmenin 61.7 milyar doları AKP döneminde gerçekleşti. Köprü ve otoyollar da satılacak.

Son 16 yılda kamu mallarının satışında rekor kırıldı. 2019 bütçesi ile birlikte şimdiye kadar satılan kamu mallarının son bilançosu da belli oldu. Türkiye tarihinde gerçekleştirilen toplam 69.9 milyar dolarlık özelleştirmenin 61.7 milyar doları AKP döneminde yapıldı.

Tombik

Bütçe gerekçesinde AKP ’nin iktidarda olduğu 2003 sonrasında özelleştirme uygulamalarının hızlandırıldığı belirtilirken bununla da övünüldü. AKP daha önce iptal edilen köprü ve otoyolların satışında da kararlı. Santraller, limanlar, fabrikaların ardından otoyol ve köprülerin de satılacağı belirtildi.

TBMM’ye sunulan 2019 bütçe gerekçesinde özelleştirme hedeflerine de yer verildi. Gerekçede, AKP ’nin iktidara geldiği 2002 sonrasında kamu mallarının satışının hızlandığı, “Özellikle 2003 yılının başından itibaren ülkemizde özelleştirme uygulamaları hızlandırılmıştır” denilerek kabul edildi. Yerli ve yabancı yatırımcıların özelleştirme projelerine artan ilgisinin Türkiye ekonomisine duyulan güvenin en önemli göstergelerinden biri haline geldiği savunulan bütçe gerekçesinde, özelleştirmelerin bundan sonra da sürdürüleceği kaydedildi. 2019 Bütçe Gerekçesi’nde dikkat çeken veriler şöyle:

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks