TL’deki kaybın yatırım beklentilerini alt üst ettiği belirtiliyor.

Mega kent İstanbul dibe vurdu.

Mega kent İstanbul dibe vurdu.

TL’deki kaybın yatırım beklentilerini alt üst ettiği belirtiliyor. Mega şehir İstanbul gayrimenkulde yatırım ve gelişim açısından bu yıl da Avrupa sonuncusu oldu.

PricewaterhouseCoopers (PwC) ve Urban Land Institute (ULI) tarafından hazırlanan Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2019 Raporu dün yayınlandı.

Tombik

Yatırımcılar, geliştiriciler, kredi verenler, aracılar ve danışmanlardan oluşan uluslararası gayrimenkul profesyonelleri ile yapılan görüşmeler ve anketle oluşturan raporda, şehirler sıralandı. Mevcut yatırımlar ve gelişim beklentileri açısından oluşturulan listede, Türkiye’den yer alan tek kent olan İstanbul geçen yıl olduğu gibi bu sene de sonuncu oldu.

ZİRVEDEN SONUNCULUĞA

Genç nüfusu, kaliteli konut ihtiyacı ve yenilenmesi gereken konut sayısıyla, yerli ve yabancı yatırımcılara pek çok fırsat sunan İstanbul’un gerilemesi ve 31 kent arasında son sırada yer almasında Türk Lirası’nın değer kaybetmesi ve yükselen enflasyon etkili oldu. 2012 yılında gayrimenkulde yatırım ve gelişim beklentisi açısından birinci olan İstanbul terör, politik gerilim, darbe girişimi ve ekonomideki türbülans nedeniyle dibe demir attı. 2016 yılında Avrupalı yatırımcılar tarafından gelişme öngörüleri bakımından yedinci sırada gösterilen İstanbul, 2017’de 29’uncu, 2018’de ise 31’nci sırada yer almıştı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks