Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen kaza ile ilişkin skandal bir gelişme günyüzüne çıktı.

Tren faciasında skandal iddia.

Tren faciasında skandal iddia.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen kaza ile ilişkin skandal bir gelişme günyüzüne çıktı. İstanbul Halkalı ve Tekirdağ Muratlı arasında yer alan tren yolunun “menfez bakım ve taş duvar işleri” ihalesi ödenek tahsis emri çıkmadığından iptal edildiği öğrenildi. Ulaştırma Bakanı ise “En son yılda bir kez yapılması gereken kontroller nisan ayında, yakın bir zamanda yapılmış” dedi.
Feci tren kazasının meydana geldiği Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi’ne İstanbul Halkalı’dan gelen hattın menfez bakım ve taş duvar işleri ihalesi haziran ayında açıldı.

İhale 6 Temmuz 2018 yani geçtiğimi Cuma günü yapılacaktı. Ancak ihale ödenek tahsis emri çıkmadığından iptal edildi. “Ödenek tahsis emri” ihalenin yapılası için devlet bütçesinden buraya para aktarılmaması anlamına geliyor.

Tombik

2018/293539 ihale kodu ile T.C Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) 1. Bölge Malzeme Müdürlüğü tarafından açılan ihale tam da kazanın meydana geldiği görülen köprülerin sel ve diğer dış etkenlere kaşı korunmasını sağlamak için yapılacaktı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks