TCDD, Merkez Ankara Projesi’nin yanındaki lojmanın, ‘inşaat güvenlik sahası’.

“TCDD’nin işine yaramaz” duruma getirilen alan.

298

TCDD’nin malına böyle çöktüler.

TCDD, Merkez Ankara Projesi’nin yanındaki lojmanın, ‘inşaat güvenlik sahası’ olarak kullanılması için Pasifik İnşaat’a kiralanmasını onayladı. “TCDD’nin işine yaramaz” duruma getirilen alan, iki ofis karşılığı Emlak GYO’ya devredildi. Müfettişler “Sorumlular açığa çıkarılsın” çağrısı yaptı.

Ankara’nın göbeğine inşa edilen ve “kent suçu” olarak tanımlanan Merkez Ankara Projesi’yle ilgili bir usulsüzlük daha açığa çıktı. TCDD’nin, proje alanı içinde kalan taşınmazının mevzuata aykırı şekilde takas edildiği öğrenildi.

Filmlere konu olacak usulsüzlük, TCDD’nin belgeleri ve yazışmaları üzerinde yapılan incelemeler ile açığa çıkarıldı. TCDD’nin kıymetli arazi üzerinde yer alan taşınmazının nasıl elden çıkarıldığı, incelemelerin ardından hazırlanan raporda yer aldı.

Sponsor reklam alani

İNŞAAT LOJMANA TAŞTI

Benzer Haber
1 318

Haziran 2017’de TCDD’ye bir yazı gönderildi. Yazıda, mülkiyeti TCDD’ye ait olan tek katlı lojman binaları ile hizmet evi ve çevre yollarının, Merkez Ankara Projesi içinde yer aldığı belirtildi. TCDD’ye ait lojmanların, inşaat faaliyet alanına yakın olması itibarıyla lojman sakinlerinin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğü kaydedildi.

Merkez Ankara Projesi’nin sahibi, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı Pasifik İnşaat ile Çiftay İnşaat, “Can ve mal güvenliği tehlikesi” gerekçesiyle lojmanların ve hizmet evinin tahliye edilmesi gerektiği ve “Uygun görüldüğü takdirde” bu alanların, projelerinin geçici kabulüne kadar kendilerine kiralanmasını talep etti.

Detaylar, Haber Linki

Vatandaş Yorumları 0
Düşüncelerinizi paylaşın
Etik kurallar gereği yorumunuz incelenip yayınlanacaktır.
İlk yorumu siz yazın (Etik Kurallar Gereği Yorumunuz İncelenip Yayınlanacaktır)

🎵 Müzik dinler misin?
Hoşlandığın şarkıyı ya da sanatçıyı yaz:

▲ Keşfet
GTM-W3RBD52X
…