Son zamanların en popüler uygulaması TikTok yasaklandı.

Çin merkezli bir uygulama olan TikTok

ABD harekete geçti: TikTok yasağı duyuruldu.

Son zamanların en popüler uygulaması TikTok yasaklandı. Çin merkezli bir uygulama olan TikTok, ABD tarafından tehdit olarak görüldü. Donanma mensubu askerler için TikTok yasağı resmen duyuruldu.

  • TikTok tarafından üretilen Smartian Pro 3 inceleme videosu ile TikTok telefonu özellikleri neler yakından bakıyoruz. Uzun ama detaylı bir Smartian Pro 3 inceleme videosu ile karşınızdayız.
Tombik

Donanmaya mensup kişilere devlet tarafından verilen telefonlara TikTok uygulaması yüklenmesi halinde, bu telefonların özel verilere erişimi engellenecek. Yasaklamanın ardından yayınlanan bültende “Potansiyel ve potansiyel olabilecek tehlikelerden dolayı” uygulamanın yasaklandığından bahsedildi.

  • ABD donanmasına göre, TikTok uygulamasının telefonlarda yüklü bulunması kişisel verilerin çalınması için bir risk oluşturuyor. Daha önce de benzer şekilde askerlerin telefonlarına bazı uygulamaların yüklünmesi yasaklanmıştı.

    Çin ve ABD arasında uzun süredir yaşanan gerilimlerin ardından böyle bir kararın alınması şaşırtıcı değil. Zira ABD, Çinli şirket Huawei için de bilgi sızdırma iddiasında bulunmuştu. Bu iddianın ardından da uzun soluklu bir yasaklama ile Huawei’nin ABD’li şirketler ile anlaşma yapmasını zorlaştırmıştı.

Çin ve ABD arasındaki gerilimin dev teknoloji şirketlerinden sonra sosyal medya uygulamalarını da etkilemesi hakkında düşünceleriniz neler?

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks