Soçi teması sonrası yurda dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’la bir görüşme gerçekleştirebileceğini açıkladı.

Erdoğan: Trump ile bir görüşme gerçekleştirebilirim.

Soçi teması sonrası yurda dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’la bir görüşme gerçekleştirebileceğini açıkladı.

Soçi’daki 3’lü zirvenin ardından yurda dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konusunda da açıklamalarda bulundu. Trump’la bir görüşme gerçekleştirebileceğini belirten Erdoğan; silah sevkiyatının neden devam ettiği ile ilgili sorularının olduğunu açıkladı.

Tombik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o açıklamaları şöyle:

”Astana Süreci’yle belirli bir mesafe katettik. Çözüm için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu süreçte ABD ve koalisyon ortaklarının ne yaptıklarına, ne yapacaklarına da bakmak gerekiyor. Bir yanda çözüme yönelik belirli adımlar atılırken, diğer yanda ise ABD’nin Suriye’ye neredeyse dört bin tır zırhlı, tank, top, ağır silahlar soktuğunu görüyoruz. Bunlar PYD-YPG’ye parayla getirilen silahlar da değil. ABD ve koalisyon güçleri, silahlarla birlikte bunlara eleman da veriyor. En son, PYD-YPG’ye 120 kadar zırhlı Hummer cip vermişler. Bunların Afrin taraflarına gönderildiğinden bahsediliyor. Bu yapılanları anlamak mümkün değil.

Detaylar
haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks