Sincan Çocuk Cezaevi’nde kameralara da yansıyan şiddet.

Cezaevinde çocuklara şiddet: Kameralar kayıttaydı.

Cezaevinde çocuklara şiddet: Kameralar kayıttaydı.

Sincan Çocuk Cezaevi’nde kameralara da yansıyan şiddeti ortaya çıkaran Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun raporunda, yaşananların insanlık onuruyla bağdaşmadığı belirtildi.

İşkence ve kötü muamele iddialarıyla gündeme gelen Sincan Çocuk Cezaevi’nde çocukların dövüldüğü Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun (TİHEK) raporunda da yer aldı. TİHEK’in Sincan Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ziyareti Raporu’nda 21 Aralık 2018 tarihinde çocukların ışıklar kapatıldıktan sonra infaz koruma memurları tarafından dövüldüğü bildirildi.

Tombik

Yedi çocuğun dövüldüğü bildirilen raporda, kamera kayıtlarından seçilen fotoğraflara da yer verildi. Raporda, karşılıklı iki ünitede kalan çocukların sözlü tartışmaya girdikleri ve çocuklardan birinin “kendine zarar verdiği” gerekçesiyle memurlar tarafından götürüldüğü belirtildi. Götürülen çocuğun iki gün sorna geri getirileceğinin söylenmesinin ardında da çocukların çevreye zarar vermeye başladığı öne sürüldü.

Raporda “Çocukların çevreye zarar vermesinin ardından lojmanlarda oturan ceza infaz memurlarının takviye olarak çağrıldığı ve robocop kıyafetleri giyilerek çocukların bulunduğu bölüme girildiği” belirtildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks