Şalgam ve süte getirilen ÖTV ve KDV’yi devlete ödemeyenlere özel teklif getirildi.

Şirketleri kurtaracak ‘torba’

Şirketleri kurtaracak ‘torba’.

Şalgam ve süte getirilen ÖTV ve KDV’yi devlete ödemeyenlere özel teklif getirildi. Meclis’e gönderilen son torba teklifin içerisine, bazı firmalara mevcut yasalar çerçevesinde ödenmeyen vergiler ve kesilen cezaların iptaline ilişkin bir madde de konuldu.

AKP, geçen yıl yasalaştırdığı bir torba düzenlemeyle, bu yılbaşından itibaren şalgam suları ile aromalı içme sütleri, bebek ve devam sütü sayılan içeceklere yüzde 10 oranında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) koymuştu. Buna göre bu ürünleri ülkede üretenler ya da ithal edenlerden yüzde 10 ÖTV ile birlikte yüzde 18 oranında da KDV tahsil edilecekti. Uygulama 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren başladı.

Tombik

Ancak bazı firmalar, ÖTV ve ÖTV’nin KDV’sini devlete ödemedi. Bunun üzerine devlete vergi borcunu ödememekte direnen bu firmalara ceza kesilmeye başlandı. Vergi ve cezalara bazı firmalardan itiraz gelirken bazı firmalar da ÖTV yükümlülüğünün bu ürünleri kapsadığından emin olamadıklarını ifade ettiler.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks