Rusya’nın buz tutmuş kuzey kıyılarının açıklarında beş yeni ada keşfedildi.

Rusya’da beş yeni ada keşfedilmesi neden fazlasıyla korkutucu?

Rusya’da beş yeni ada keşfedilmesi neden fazlasıyla korkutucu?

Rusya’nın buz tutmuş kuzey kıyılarının açıklarında beş yeni ada keşfedildiğini açıklaması, küresel ısınmanın giderek kontrolden çıktığına işaret ediyor. Rus araştırmacılar, Arktik Okyanusu’nda beş yeni ada keşfedildiğini belirtti.

Adaların ortaya çıkması, küresel ısınma nedeniyle buzulların erimesinden kaynaklanıyor. Rusya’nın topraklarına katılan beş yeni adanın varlığı ilk olarak bir yüksekokul öğrencisi tarafından 2016’da incelenen uydu fotoğraflarından ortaya fark edilmişti.

Tombik

Rusya Savunma Bakanlığı, donanma araştırma gemisi Vizir ile yapılan keşif görevinde yeni adaların varlığını doğruladı. Rus donanmasından yapılan açıklamada “yeni adaların topografik incelemesinin yapıldığı ve detaylı bir şekilde fotoğraflandıkları” ifade edildi.

Boyutları 900 ile 54,500 metrekare arasında değilen adalar, Arktik Okyanusu’nda yer alan Novaya Zemlya ve Franz Josef Toprakları takımadaları civarında yer alıyor. Yüzlerce küçük adadan oluşan her iki takımadada sadece askeri personel yer alıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks