Haber Veriyoruz
Güncel Haber Yayın ve Yorum Sitesi

Rusyada deprem meydana geldi.

Rusya’da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi

27.171

Rusya’da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi.

Rusya’nın Kamçatka bölgesi açıklarında 6.7 ve 7.4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bölge için Tsunami uyarısında bulunuldu.

Alman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi (GFZ), Rusya’nın Kamçatka bölgesi kıyılarına yakın bir noktada 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. GFZ, sarsıntının yerin 10 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu.

6.7 büyüklüğündeki depremler başlangıçta bir tsunami uyarısını tetiklemedi, ancak bu depremleri yerel saatle 06.49’da meydana gelen 7.4 büyüklüğünde bir sarsıntı izledi.

TSUNAMİ UYARISI VERİLDİ

Bunun üzerine USGS, “epimerkezinin 300 kilometre çevresinde, Pasifik Okyanusu’nda, Petropavlovsk-Kamçatskiy kenti açıklarında tehlikeli tsunami dalgalarının oluşmasının mümkün olduğunu” belirterek uyarıda bulundu. Aynı zamanda ABD’nin Hawaii bölgesi için de Tsunami uyarısı yapıldı.

Detaylar, Haber Linki

Enable Notifications OK No thanks