Rusya kendi internet altyapısını başarıyla test ettiğini bir gün önce duyurmuştu.

Rusya kendi internetini test etti! Şimdi ne olacak?

Rusya kendi internetini test etti! Şimdi ne olacak?

  • Rusya kendi internet altyapısını başarıyla test ettiğini dün duyurmuştu. Ülkeye dışarıdan gelecek bir siber saldırıya karşı küresel internet ağı ile bağlantı kesildi ve ülke içerisindeki ağa başarıyla geçiş yapıldı. Testin detayları açıklanmazken, İletişim Bakanlığı’na göre kullanıcılar herhangi bir mağduriyet yaşamadı.

Türk Telekom CEO’sundan fiber internet açıklaması Türk Telekom CEO’sundan fiber internet açıklaması
Ülkemizde internet kullanıcılarının ana gayelerinin başında, fiber altyapıya geçiş geliyor. Türk Telekom fiber internet altyapısı konusunda son durumu, Türk Telekom CEO’su Ümit Onal açıkladı.

Tombik

Rusya kendi internet ağını başarıyla test etti

Pazartesi gerçekleştirilen tatbikat kapsamında devlet kurumları, güvenlik hizmetleri, iletişim operatörleri, mesajlaşma ve e-posta sağlayıcıları gibi hayati servislerin ülke içerisindeki internet ağını kullanıp kullanmadığı test edildi.

  • Her şey başarıyla sonuçlandı ve herhangi bir nedenden dolayı dış dünya ile internet bağlantısının kesilmesi halinde Rusya içerisinde internet hizmetinin devam edebileceği görüldü. İletişim Bakanı yardımcısı Aleksey Sokolov testler kapsamında elde edilen sonuçların yıl sonunda Putin ile paylaşılacağını belirtti.

Kullanıcıları endişelendiren nokta ileride Çin ve İran’daki gibi kısıtlamaların olup olmayacağı. Rusya kendi Wikipedia’sı için çalışmalara çoktan başlarken, hali hazırda Yandex ve Mail.Ru gibi oldukça önemli servisler geliştirmeyi başardı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks