Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, hızla yayılarak can kayıplarına neden olan Korona virüsü.

Korona Korkusu, Korona Gerçeğinden Daha Büyük.

Korona Korkusu, Korona Gerçeğinden Daha Büyük.

Hollywood filmlerinde ve romanlarda insanlığın sonunu getirecek bir virüsten zaman zaman bahsedildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, hızla yayılarak can kayıplarına neden olan Korona virüsün o hep bahsedilen kıyameti getirecek virüs olduğu algısının da, virüs kadar hızla yayıldığına vurgu yaptı.

Korona virüs yeni bir virüs olarak algılanıyor ama kış aylarında soğuk algınlığına neden olan ve nezleden sonra çok sık görülen bir virüs olduğu tıp çevreleri tarafından yıllardır biliniyor. Korona virüsün influenza (grip) gibi insan virüsü olmadığını vurgulayan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu:

Tombik

“1997’de yaşanan kuş gribi ve 2009’da görülen domuz gribinin insanlarda da görülmeye başlaması gibi 2019-nCoV olarak adlandırılan yeni Korona virüs de deve, yarasa, kedi ve yılan gibi çok çeşitli hayvan türlerinde görülüyor. Aralık 2019’dan beri artık gördük ki hayvanlardan insanlara bulaşabiliyor ve insanlar arasında da bulaşma devam ediyor.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks