Peygamber olduğunu iddia eden İskender Evrenesoğlu için iddiasının hesabını verme günü geldi.

ABD'deki sahte peygamberlerden biri öldü: Evrenesoğlu.

ABD’deki sahte peygamberlerden biri öldü: Evrenesoğlu.

Peygamber olduğunu iddia eden İskender Evrenesoğlu ABD’de öldü.

Peygamber olduğunu iddia eden İskender Evrenesoğlu için iddiasının hesabını verme günü geldi. Evrenesoğlu ABD’de öldü.

Tombik

Bir dönem kendinden söz ettiren sahte Peygamber İskender Evrenesoğlu, uzun yıllardır yaşadığı ABD’nin Virginia Eyaleti Norfolk kentinde öldü. İmam İskender mihr) öldü.

Turgut Özal döneminde 1986’da Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak çalışan Sahtekar Peygamber İskender Evrenesoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve “Risalet Nurları” isimli kitabın Allah tarafından yazdırıldığını iddia etmesiyle tanındı.

Evrenesoğlu, FETÖ gibi 90’lı yılların sonunda ABD’ye göç ettikten sonra vakıflar kurdu, televizyon ve çeşitli yayınlarla Türkiye’de irticai faaliyetlerine devam etti.

Geçen yıl mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet, İrfan, Hayır, Refah Vakfı’nın (MİHR) kurucusu olan Evrenesoğlu’nun Kur’an-ı Kerim meali ve tefsir yayını yapan internet siteleri de Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca sakıncalı olduğu gerekçesiyle kısa süre önce kapatıldı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks