Pekin hükümeti Çin kıyıları açıklarında yakalanan her bir “ajan denizaltı” için Çinli balıkçılara 500 bin yuen ödül verdi.

casus denizaltılar...

Çin kıyılarındaki “casus denizaltılar” Çinli balıkçıları zengin etti: Kişi başı 400 bin TL ödül.

“Pekin hükümeti Çin kıyıları açıklarında yakalanan her bir “ajan denizaltı” için Çinli balıkçılara 500 bin yuen ödül verdi.”.

Bu söylenenler kulağa garip gelse de Çin devlet medyası bu haberi bizzat kendi paylaştı, gelişmeler dünya gündeminde dikkat çekti.

Tombik

Üstelik 2019 yılı içerisinde Çin standartlarında oldukça büyük bir meblağ olan bu para ödülünü (yaklaşık 400 bin TL) biri kadın toplamda 11 farklı balıkçı kazandı.

Çin’in doğusundaki Jiangsu eyaleti yaklaşık 1000 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip. Ancak Japonya, Güney Kore ve Tayvan’a açılan Sarı Deniz’de deniz mahsulleri avlaması gereken balıkçıların ağlarına son birkaç senedir hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen “denizaltı drone”ları takılıyor. Uzmanlara göre bölgede büyük bir askeri varlığı olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tüm bu gelişmelerin baş sorumlusu.

ABD Donanması, 2009 yılında deniz ve okyanuslarda araştırma yapılması için “insansız denizaltı araçları”na (UUV) sponsor olmaya başladı. Bu drone denizaltılar okyanus suları içerisinde bomba, su altı iletişim kabloları ve diğer denizaltıları bulma gibi 7 farklı amaç için kullanılıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks