Vivo’nun Mobil Dünya Kongresi 2018

Dünyada bir ilk: Ön kamerayı ekrandan kaldırdı.

Dünyada bir ilk: Ön kamerayı ekrandan kaldırdı.

Vivo’nun Mobil Dünya Kongresi 2018’de sergilediği tamamen çerçevesiz ve pop-up kameraya sahip akıllı telefonunun Apex’in ne zaman piyasaya çıkacağı belli oldu.

Vivo Apex’in ekran-kasa oranı yüzde 98.

Tombik

Mobil Dünya Kongresi 2018’de tanıtılan ve büyük oranda ekrandan oluşan Vivo APEX’in ne zaman piyasaya çıkacağı belli oldu. Apex, hatırlayacağınız üzere üç etkileyici teknolojiye sahipti: ön yüze bakan pop-up (açılıp kapanan) kamera, dünyanın en yüksek ekran-kasa oranına ve ekran içi parmak izi sensörüne.

Vivo’nun Apex’i 12 Haziran 2018’de açıklayacağı ortaya çıktı. Vivo Apex’in ekran-kasa oranı yüzde 98. Telefonun başka bir önemli noktası olan açılır pencere kamerası ve ona rağmen 7.8mm kalınlığında. Kameranın açılması yalnızca 0.8 saniye sürüyor. Ekranın altında ise parmak izi tarayıcı yatıyor.

Milliyet’in haberine göre telefonda COF teknolojisine sahip 5.99 inçlik bir OLED ekran var. Ortam ve yakınlık sensörleri, kulaklık ve hoparlör ile birlikte ekranın altına yerleştirilmiş böylece Vivo’nun kesintisiz ekran deneyimine ulaşmasına yardımcı oluyo. Arkada dikey olarak hizalanan çift kamera oturuyor. Vivo Apex ayrıca üç amplifikatör ve özel bir DAC bulunan HiFi Ses ile birlikte geliyor. Vivo, System In Package (SIP) teknolojisi ile bunu başarmış. Kamerada çeşitli modlar var ve AI tarafından destekleniyor.

İlk gerçek full ekranlı telefon için yarış devam ediyor. Lenovo’nun Z5’in de yüzde yüzde 95’lik ekran-kasa oranıyla geleceği söyleniyor. Lenovo’nun Başkan Yardımcısı Chang Cheng’e göre cihaz Haziran ayında piyasaya sürülecek.

Detaylar, Haber Lİnki

80%
Awesome
  • Design

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks