Okula gidemeyen çocuk sayısı 303 milyona kadar ulaştı.

303 milyon çocuk okula gidemiyor.

Dünyanın pek çok yerinde savaş, fakirlik ve doğal afet gibi sebeplerden dolayı okula gidemeyen çocuk sayısı 303 milyona kadar ulaştı. UNICEF’in yayınladığı raporda, çocukları ‘karanlık bir geleceğin beklediği’ ifade edilirken Genel Direktör dünyaya çağrı yaptı: “Küresel bir öfke ve küresel bir eylemle buna son vermeliyiz”.

Burası Filistin. İsrail’in saldırılarında okulları yıkılan çocuklar, kendi imkanlarıyla yaptıkları ‘açık hava okulu’nda ders işliyor.

Tombik

Savaş, açlık, fakirlik, çatışma, iç karışıklık… Bu gibi sebepler en çok çocukların hayatını etkiliyor.
Olağanüstü durumların yaşandığı ülkelerde, 15-17 yaşlarındaki 5 çocuktan 2’si ilköğretimini tamamlayamıyor. Çocukları karanlık bir gelecek bekliyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, çatışmaların ya da doğal afetlerin etkilediği ülkelerde yaşayan 5 ile 17 yaş arası her üç çocuk ve gençten 1’i okula gitmiyor. Bu da 104 milyon çocuğun okula gitmediği anlamına geliyor.

UNICEF tarafından hazırlanan yeni rapora göre bu sayı tüm dünyada okul dışı çocuk sayısının üçte birinden fazlasını oluşturuyor.

Tüm dünyada, 5 ile 17 yaş arasında olup okula gitmeyen çocuk ve genç sayısı toplam 303 milyonu buluyor.
Raporda belirtildiğine göre, çatışmalardan ya da afetlerden etkilenen ülkelerde yaşayan 15-17 yaşlarındaki her 5 kişiden 1’i hiç okula gitmemiş, her 5 kişiden 2’si de ilköğretimi bitirmemiş durumda.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks