Nedir bu insanlarda ki Altın tutkusu.

Parayı unutup altın kullanalım.

Neden İnsanoğlunda bir Altın tutkusu…

Parlaklığın ve cazibenin bedeni satın alması ve dünya ticaretine yön vermesi.

  • Korkunç bir maddenin yaşamı yönlendirmesi ile karşı karşıyayız.
Tombik

Neden altın alırsınız? Hani en makbul kazanç helal olan kazanç ile alınteri idi…Tamam bunu geçtik. Altın bir taş değil mi? İnancınız mı onu en değerli taşlardan biri yapıyor… Peki elmas, yakut veya diğer değerli taşlar… Sonuçta hepsi taş değil mi? İşlenmiş olabilir, şekillendirimiş olabilir ama bana sorarsanız ekmek daha değerli çünkü onun ekmek haline gelme aşaması altının 10 kat daha fazlası…

Şimdi Altını satmanın dışında yiyebilir misiniz, içebilir misiniz? İşte ben bundan korkuyorum. Altın yiyiliyor içiliyor olabilir yoksa bu kadar değerli olamaz.

  • Örneğin kalkıpda asgari ücretin 4/1 ine bir gram altın almak ve değerlenecek de bir kaç ekmek parası kazanacağız diye beklemek çok saçma, mantık dışı ve aptallıktan başka bir durum değil. Siz yatırım dediniz. Gramlık yatırım olamaz.
  • Hadi diyelim ki 1 kilo altın alacaksınız yaklaşık 380 bin TL,  bir ev hatta 2 ev parası vereceksiniz sonra artmasını bekleyeceksiniz, varsayalım ki bir süre sonra (Belirsiz) 1 gram 10 TL arttı (Aslında 25 TL arttı)  ve 10 bin TL kazandınız… Oda alış ve satış arasındaki farkı geçerek artmasını bekleyerek…Hımmm fena kazanç değil. Peki şunu düşündünüz mü bu kazandığınız 10 bin TL nereden geldi? Siz aslında kazanmadınız altın alan başka birinin 10 TL si size kazanç olarak geldi.

Ne kadar güzel bir sistem değil mi benden aldılar size verdiler ama arada bu sistemi kuranlar kazandı. Hemde hiç bir zahmete girmeden ne altın alarak ne altın satarak.

Peki nasıl oldu. Yani siz alım satım yaparak bu düzeni kuranlara hem para kazandırdınız hemde paranızı kullandırdınız…Tabi geçen zaman da aleyhinize.

Anladınız mı? Anlamadı iseniz sizi anlamaya davet ediyorum. Kimse için para pasılmıyor kimse için yeniden altın imal edilmiyor ki imal edilmesi daha vahimdir.

Hadi dünyayı delik deşip edip tüm altınları bulalım ve paylaşalım bakalım, kim altın alacak kim altın satacak…

MAG

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks