Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için SÖZCÜ’ye konuştu.

‘Üyelerle ön seçim olursa adayım’

‘Üyelerle ön seçim olursa adayım’.

Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için SÖZCÜ’ye konuştu. İnce, ön seçimin bir CHP geleneği olduğunu belirterek, parti yönetimini bu geleneğe dönmeye çağırdı. Faydasını, “Sandık kurulursa örgüt, seçtiği aday için meydana iner” diye açıkladı.

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan, seçim sonrası CHP’de olağanüstü kurultay toplanmasına öncülük eden Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce’nin adı şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor.

Tombik

CHP’Lİ BELEDİYE ŞANSI

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, yerel seçimde ittifak olmayacağına ilişkin açıklamaları CHP tarafından yakından izlendi. Yerel seçimde ittifak olmamasının özellikle büyük kentlerde CHP’li belediye başkanı çıkarma şansını artırdığı değerlendirildi.

Siyasi gelişmeleri yakından izleyen, ofisine gelen partililer ve ziyaretçilerle değerlendirmeler yapan Muharrem İnce’ye, İstanbul Büyükşehir adayı olup olmayacağı sorusu yöneltiliyor. Daha önce SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, “Ben belediye başkanı değil, cumhurbaşkanı olmak istiyorum. Bunun için CHP’ye genel başkan olup partimizi cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlamak istiyorum” demişti.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks