Muğla sınırları arasındaki İnceğiz (Arapapaştı) Kanyonu tehlike altında.

Denizli’nin Kale ilçesinde bulunan, Aydın ve Muğla sınırları

Doğa harikası kanyon kurudu.

Denizli’nin Kale ilçesinde bulunan, Aydın ve Muğla sınırları arasındaki İnceğiz (Arapapaştı) Kanyonu tehlike altında. Bölge yağışların olmamasından dolayı tamamen kurudu. Nehirde sular çekilirken kanyon adeta çamur deryasına dönüştü.

Doğa harikası kanyon kuruduAydın il sınırları içerisinde bulunan, Muğla ve Denizli’ye uzanan doğa harikası Arapapıştı (İnceğiz) Kanyonu yeterli yağışların görülmemesi ve kuraklık nedeniyle kurudu. Kanyon eski güzelliğine kavuşmak için yağmurlarla gelecek suyu bekliyor. Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Aydın’da beklenen yağışların yeterli seviyede olmaması vatandaşları düşündürüyor. Yağışın azlığı nedeniyle barajlardaki su seviyeleri düşerken su yatakları da kurudu.

Tombik

YÜRÜYEREK DOLAŞILIYOR

  •  Muhteşem rengiyle görsel şölen sunan, tarihi ve kültürel dokusuyla da kendine hayran bırakan kanyondaki Kemer Barajı’nda su seviyesi azalırken kanyonda eski günlerinden eser kalmadı. Bozdoğan’dan Söke’ye kadar uzanan bölgedeki ovalara can suyu olan Kemer Barajı’nda gerileyen su seviyesi kanyonu da olumsuz etkiledi. 380 metre yükseklik, 6 kilometre uzunluğundaki doğa harikası Arapapıştı Kanyonu Kemer Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesi ile kurudu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks