Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Diyanet ile protokol imzalayarak yeni bir skandala imza attı.

Sorumluluklarını tek tek Diyanet’e terk eden MEB, yeni bir protokol imzaladı.

Sorumluluklarını tek tek Diyanet’e terk eden MEB, yeni bir protokol imzaladı.

Çocuk “hafızlar” için yeni bir adım atan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Diyanet ile protokol imzalayarak, kendi sorumluluğundaki alanları terk etme çalışmalarına hız verdi. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, “hafızlık projesi” için hazırladığı sunumda, “Yaş grubunun 11-13 olması Kuran hıfzı için daha uygundur. Kız çocuklarının bu devrede hafızlık yapmaları daha kolaydır” dedi.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında “Okul-Kuran Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Protokolü” imzalandı. Çocukların üzerinde Diyanet’in etkisini daha da artıracak protokolle, taşrada müftülükler il milli eğitim müdürlükleri ile birlikte çalışacak. MEB ise “hafızlık projesi” uygulayan imam hatip ortaokullarının sayısını artıracak. “Yatılı” eğitim olması gerektiği belirtilen “hafızlık projesinde”, çocukların okul dışındaki neredeyse bütün hayatını Diyanet şekillendirecek. MEB, “yarışmalar ve icazet merasimleri” gibi etkinlikler için Diyanet ile işbirliği gerçekleştirecek.

Tombik

Eğitime ara verilmesi istendi

Proje kapsamında MEB’in hafızlık eğitimi veren imam hatip ortaokullarında çocuklar gündüzlü ve yatılı olarak 4 yıl eğitim alacak. Bakanlığın “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Uygulama Usul ve Esasları” kitabına göre, “hafızlık eğitiminin üç aşamasından ‘Hazırlık ve Haslama (Pekiştirme)’ kısmının okulda, ‘Hafızlık’ eğitimi aşamasının ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu veya desteklediği programlarla” tamamlanacak. MEB’in Diyanet ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında öğrencilerin okullardaki eğitimlerine ara vermeleri de “istenilen hedef” için gerekli sayıldı. Proje kitabında, “İstenilen hedefe ulaşılması için hafızlık proje uygulayan imam hatip ortaokullarında ‘seçim’, ‘ön hazırlık’, ‘hafızlık hazırlık’ ve ‘hafızlığa başlama’ aşamalarını tamamlayan öğrencilere 6. sınıfta izin verilmesi temel bir ilke olarak önerilir” denildi. Planlamada öğrencinin en geç 6. sınıfın sonundaki temmuz ayında hafızlığını bitirmesi ve okula başlamadan önce en az bir defa “haslama” yapması hedeflendi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks